شرکت مشاورین آرتا دارتوت به شماره ثبت: 637603

روابط نامشروع و طرح دعاوی مربوط به آن با دارتوت

روابط نامشروع چیست و چه مجازاتی دارد؟

مفاهیمی مانند اخلاق ، عفت ، شرع و … در هر جامعه با جامعه دیگر معانی متفاوتی دارند . این تفاوت ناشی از تفاوت در فرهنگ و ارزش ها و هنجارهای آن کشور و مردم است. با این حال مفاهیم فرهنگی در بستر یک جامعه در زمان های مختلف بر حسب نیازهای جامعه تغییر می کند و باید با توجه به زمان حاضر پاسخگوی مردم باشد. بر همین أساس قانون گذار ایرانی روابط نامشروع را جرم دانسته و أساس آن را از عرف و فقه استخراج نموده است چه بسا تعریفی که امروزه قانون از روابط نامشروع دارد با مفهوم عزفی آن سازگار نباشد.اما با این حال دعاوی مربوط به روابط نامشروع دغدغه افراد زیادی در جامعه ما می باشد که برای حل و فصل آن نیاز به مشاور های تخصصی حقوقی و کیفری دارند چرا که مجازات این گونه جرایم گاهی أوقات مجازات بدنی نیز می باشد و ممکن است جان و حیثیت معنوی مرتکب را تهدید نماید.

گروه حقوقی دارتوت با کمال میل و با داشتن بهترین وکلای پایه یک دادگستری در دعاوی مربوط به روابط نامشروع مشاوره های تخصصی و راه کار های لازم کیفری و حقوقی را در اختیار مراجعین و موکلین خود قرار دهد تا در پروسه حقوقی و کیفری دعاوی مربوط به جرم توهین دچار مشکل نشوند. شما می‌توانید برای دریافت فقط مشاوره حضوری یا آنلاین همین حالا با همین حالا با شماره‌های 09128508709، 09904040616 یا 02188799791 تماس بگیرید و دعاوی حقوقی خود را با اطمینان کامل به ما بسپارید. همچنین این مقاله به جهت شناخت مبحث جرم روابط نامشروع،شرایط و انواع آن برای شما عزیزان نوشته شده است.

مفهوم و ماهیت روابط نامشروع

کلمه نامشروع  به معنای خلاف شرع  می باشد که به خلاف قانون هم می توان تعبیر کرد. پس در واقع رابطه نامشروع متضاد رابطه شرعی و قانونی می باشد و منظور از آن رابطه بین زن و مردی است که باهم ازدواج نکرده اند و با یک دیگر نامحرم اند.

از نظر عرف و قانون زن و مردی که بدون رابطه زوجیت که قانونی ثبت شده است، روابطی با هم داشته باشند، مرتکب رابطه نامشروع شده اند. رابطه قانونی زوجیت به این معناست  که زن و مرد با جاری شدن صیغه محرمیت به عقد نکاح یکدیگر درآیند.پس انجام اعمالی مانند تقبیل (بوسیدن)، مضاجعه (هم بستری)، دست دادن و … که مغایر شرع و قانون و عفت جامعه باشند روابط نامشروع نامیده می شوند.این ارتباط را می توان به ارتباط کلامی،فیزیکی،مجازی و حتی تلفنی هم بست داد.با این حال به این نوع روابط به درجات مختلف قابل تقسیم می باشد که زنا و روابط کمتر از آن را در بر می گیرد.

روابط نامشروع در قانون ایران

قانون گذار ایرانی روابط نامشروع را جرم انگاری کرده است که طبق تعریف آن،جرم رابطه نامشروعی که منجر به زنا نمی شود در ماده در ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی به این شکل آمده است:(هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه (همبستری و همخوابگی) شوند به شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم می شوند و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود(مجازات شلاق تعزیری معمولا ۷۵ ضربه شلاق است).

اقسام روابط نامشروع

در حالت کلی می توان روابط نامشروع را به ۲ دسته زیر تقسیم نمود :

  • رابطه نامشروع دون زنا : طبق ماده۶۳۷ قانون مجازات اسلامی روابطی فیزیکی که به رابطه جنسی منجر نشود، مانند بوسه، بغل، یا همبستری روابط نامشروع محسوب می شود. پس د نتیجه اعمالی غیر فیزیکی مثل چشمک زدن، لبخند زدن از روی شهوت جزو روابط نامشروع نمی باشند.
  • رابطه نامشروع منتج به زنا : اگر روابطی که میان زن و مرد نامحرم که بالغ می باشتد در نهایت منجر به رابطه جنسی شود آن رابطه نامشروع زنا نامیده می شود که البته خود به أنواع مختلفی تقسیم می شود که می توانید برای برسی بیشتر آن به مقاله شناخت زنا مراجعه نمایید.

تفاوت جرم روابط نامشروع با زنا

از جنبه های مختلفی رابطه نامشروع با زنا تفاوت دارد.مهمترین این تفاوت این دو جرم ۲ مورد اساسی می باشد :

۱.زنا یک جرم از نوع حدی است (موجب،نوع،میزان،کیفیت آن در قانون مشخص شده است ) و در آن زن و مردی نسبت به یک دیگر نامحرم اند با یکدیگر رابطه جنسی مهبلی یا مقعدی دارند، اما روابط از نوع نامشروع شامل روابط فیزیکی مانند بوسه، بغل، دست دادن، هم آغوش شدن و مواردی نظیر آن است که به رابطه جنسی ختم نمی شود و به قولس شامل دخول نمی شود.

۲.مجازات رابطه نامشروع ۹۹ ضربه شلاق است و در حالیکه مجازات زنا در مواردی اعدام و گاهی رجم (سنگسار) و در مواردی ۱۰۰ ضربه شلاق می باشد که شرح آن در مواد ۲۲۱ تا ۲۳۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۱۳۹۲ بیان گردیده است.

همین الان مشاوره بگیر

ارکان و عناصر تشکیل دهنده جرم روابط نامشروع

  • عنصر قانونی : رکن قانونی این جرم ماده ۶۳۷ قانون مجازات می‌باشد. مطابق ماده «هر گاه زن و مردی که بین آن‌ها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد، فقط اکراه کننده تعزیر می‌شود)
  • عنصر مادی : عتصر مادی جرم روابط نامشروع،رفتار مجرمانۀ مرتکب جرم، موضوع جرم و شرایط و اوضاع و احوال لازم آن را در بر می گیرد.عنصر مادی این جرم از نوع فعل فعل مثبت می باشد و شامل هر نوع عملی است که از نظر عرف منافی عفت عمومی شناخته شود و صرف تنها بودن زن و مرد در پارک یا در ماشین و نشستن دو نامحرم و یا قدم زدن ایشان نمی‌تواند عنصر مادی جرم رابطه نامشروع قلمداد شود.
  • عنصر معنوی : عنصر معنوی این جرم، اراده ارتکاب آن و عمدی بودن آن حرکت می‌باشد و برای وقوع این جرم، فقط نیاز به سوءنیت عام است و نیازی به سوءنیت خاص جهت انجام جرم رابطه نامشروع نیست.

روش های اثبات جرم رابطه نامشروع

ادله اثبات دعوا در قانون ذکر شده است.در مورد جرایم منافی عفت همچون روابط نامشروع چه موجب حد باشد یا تعزیر،إقرار متهم،شهادت شهود و علم قاضی ادله اثبات جرم می باشند. البته گاهی ادله ای همچون ، پیامک ها،پرینت تماس ها،تصویر، فیلم و فایل های صوتی در مواردی که از طریق رسانه های مجازی یا تلفنی، موبایل های هوشمند، کامپیوترها و شبکه های مجازی مانند؛ تلگرام، اینستاگرام و…منتشر می شود نیز به فرآیند اثبات جرم کمک می کند.

مرجع صالح به رسیدگی به جرم رابطه نامشروع

باید گفت بر خلاف سایر جرایم مرجع رسیدگی  اولیه به جرم روابط نامشروع مستقیما دادگاه می باشد و نه دادسرا.بنا به ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری در مورد جرائم زنا و لواط و سایر جرائم منافی عفت به طور مستقیم، در دادگاه صالح رسیدگی میشود.بنا به قانون رسیدگی به جرایم حدی همچو زنا و لواط دادگاه کیفری یک و رسیدگی به سایر روابط نامشروع نظیر تفخیذ(رابطه دو مرد در حدی کمتر از لواط)، قوادی(واسطه‌ گری در جرم نامشروع)، مساحقه(رابطه دو زن با یکدیگر) و همجنس‌ گرایی) : دادگاه کیفری دو می باشد.

دعاوی مربوط به روابط نامشروع با وکلای گروه حقوقی دارتوت

در این راستا وکلای گروه حقوقی دارتوت با بهره گیری از روش های قانونی به شما کمک می کنند تا در فرآیند دعاوی مربوط به روابط نامشروع و آثار حقوقی و کیفری پس از آن تنها نبوده و در کوتاه ترین زمان ممکن و حداقل خسارت وارده در دعوای خود پیروز شوید.برای دریافت مشاوره همین حالا با ما تماس بگیرید.

همین الان مشاوره بگیر

▪ ارتباط با ما

جهت دریافت مشاوره رایگان، می‌توانید به دو صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.

آدرس: تهران، میدان ونک، خیابان گاندی شمالی، کوچه صانعی غربی، پلاک ۲۱، طبقه سوم، واحد ۳۰۳

▪ دسترسی سریع

(لطفا VPN خود را روشن کنید)

مشاوره و تماس

وکلای گروه حقوقی دارتوت، با بهره‌گیری از روش‌های قانونی به شما کمک می کنند تا در فرآیند دعاوی مربوط به افترا و آثار حقوقی و کیفری پس از آن تنها نبوده و در کوتاه ترین زمان ممکن و حداقل خسارت وارده در دعوای خود پیروز شوید. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری یا آنلاین همین حالا با شماره‌های 09128508709 و 09904040616 تماس بگیرید.

درخواست مشاوره تخصصی

چرا دارتوت را باید انتخاب کنید؟

ارائه راهکاری منجر به پیروزی 100%
پیگیری مداوم پرونده شما 100%
اطلاع رسانی مداوم و تسریع در ارائه خدمات حقوقی به موکل 100%
jhgh

سئوالات متداول

بیشترین سئوالاتی که شما از ما پرسیده‌اید و ما پاسخ داده‌ایم:

مسائل مالیاتی، همیشه پیچدگی خاص خود را دارند که نیاز است برای جلوگیری از جریمه‌های متعدد، یا کارشناسان مالیاتی مشورت نمایید.

انعقاد قرارداد، نکات بسیاری دارد که باید مفاد آن، به صورت کامل و واضح و شفاف درج شود. برای راهنمایی بیشتر، با کارشناسان دارتوت در تماس باشید.

برای دریافت اجرت المثل زن، باید به دادگاه مراجعه کرد و دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت را ارائه داد.

سئوالات متداول گروه حقوقی دارتوت