نحوه تنظیم قرارداد چگونه است ؟
از آنجا که حیات بشری هر روزه در حال تحول و پیشرفت می باشد،روابط بین اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی نیز در هم تنیده تر و پیچیده تر می شود.گسترس روابط مالی،کاری ،اجتماعی و خانوادگی افراد سبب شده تا نقش ارکان مختلف حقوق نیز پر رنگ تر شود تا بتواند نظم و عدالت را بین اشخاص برقرار کند.در این میان نقش حقوق قرارداد ها و قرارداد نویسی بسیار ویژه است. چرا که حتی تمامی قوانین جامعه نیز حاصل قراردادی میان مردم و حاکمان است که نگارش شده. نحوه تنظیم و نگارش یک قرارداد یکی از مهارتهای مهمی است که میتواند سرنوشت افراد، شرکتها و کسب و کارها را رقم بزند. این کار با جزئیات و نکاتی همراه است که چالشها را بیشتر میکند.پس بدین جهت بهتر است حتما توسط افراد متخصص در امر قرارداد نویسی که وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی می باشند نگارش شود تا در روند کار خود دچار مشکل نشوید. بسیار فراوانند اشخاصی که ناآگاهانه و بدون علم و شناخت،خودشان با تنظیم قرارداد مربوطه یا سپردن به شخص غیر متخصص دودمان خود را به باد داده اند و حالا مایوس و پشیمان هر روز مسیر دادگاه را می پیمایند.
گروه حقوقی دارتوت با کمال میل و با داشتن بهترین وکلای پایه یک دادگستری حاضر است مشاوره های تخصصی و راه کار های لازم حقوقی نگارش قرارداد ها را در اختیار مراجعین و موکلین خود قرار دهد تا در پروسه حقوقی قرارداد نویسی دچار مشکل نشوند. شما میتوانید برای دریافت فقط مشاوره حضوری یا آنلاین همین حالا با همین حالا با شمارههای 09128508709، 09904040616 یا 02188799791 تماس بگیرید و دعاوی حقوقی خود را با اطمینان کامل به ما بسپارید. همچنین این مقاله به جهت شناخت مبحث قرارداد نویسی ،شرایط و انواع آن برای شما عزیزان نوشته شده است.
شناخت و ماهیت قرارداد
در قانون مدنی تفاوتی میان دو واژه عقد و قرارداد نیست و می توان این دو را به جای یکدیگر به کار ببریم.
عقود جمع عقد ست و عقد در لغتبه معنای بستن و گره زدن میباشد. در اصطلاح حقوقی نیز طبق تعریف مادهی ۱۸۳ قانون مدنی : (عقد عبارت است از این که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر توافقی بر امری نمایند و مورد قبول آنها باشد) مثل بیع و اجاره و یا وکالت که با توافق و ارادهی طرفین تحقق مییابد. از این تعریف که در قانون مدنی آمده چنین برداشت میشود که اولا عقل یک عمل حقوقی است که از توافق ارادهی دو یا چند نفر ناشی میشود و دوما اثر عقد ایجاد تعهد برای طرفی و به نفع طرف دیگر است.همچنین این توافق ممکن است برای ایجاد تعهد،انتقال تعهد یا حتی از میان رفتن تعهد باشد. که قانون گذا صریحا ذکر نکرد اما مورد توافق حقوقدانان می باشد.
اهمیت تنظیم قرارداد
باید گفت نوشتن قرارداد خودش یک هنر است که در اثر،دانش حقوقی،تجربیات چندین ساله،مهارت های فراوان و شناخت کامل نظام قضایی امکانپذیر می باشد.از این رو افرادی که بدون آگاهی و یا نادانسته اقدام به نگارش قرارداد می کنند،خود را در معرض خطری بزرگ قرار می دهند.
نگارش صحیح قرارداد از این جهت اهمیت دارد که خواسته طرفین و تعهدات آنها به طور دقیق و شفاف در آن ذکر می شود.تا از بروز اختلافات بعدی و دعاوی محتمل ممانعت شود. همینطور در صورت بروز اختلاف به عنوان مدرک قابل استناد در مراجع قابلیت ارائه را داشته باشد.پس بهتر است برای چلوگیری از هرگونه اختلاف کار قرارداد نویسی به متخصصان آن یعنی وکلای دادگستری و مشاوران حقوقی سپرده شود.
شرایط اساسی نگارش قرارداد
برای این که قراردادی نوشته شده یا به زبان حقوقی منعقد گردد بایستی موارد را رعایت نمود که قانون مدنی در ماده ۱۹۰ این موارد را برای طرفین ذکر کرده است. و در این ماده آمده است: برای صحت هر معامله شرایط زیر اساسی است:
۱.قصد طرفین و رضای آنها
۲.اهلیت طرفین
۳.موضوع معین که مورد معامله باشد
۴.مشروعیت جهت معامله
موارد فوق به شرایط صحت معامله شناخته می شود،پس در نتیجه قرارداد هایی که فاقد هر یک از شرایط فوق باشد باطل و یا غیر نافذ است.البته در حقوق قاعده ای تحت عنوان اصالته الصحه وجود دارد که در ماده ۱۲۳ قانون مدنی نیز منعکس شده است و بیان می کند: (هر معامله ای که واقع شده باشد محمول بر صحت است،مگر اینکه فساد آن معلوم باشد.) این بدین معناست اصولا قانون تفاهم طرفین را به رسمیت می شناسد تا جایی که شرایط قانونی نقص گردد.
1.قصد و رضاء طرفین
باید گفت قصد طرفین همان اراده باطنی افراد حاظر در قرارداد می باشد، به گفته ماده ۱۹۱ قانون مدنی: (عقد به قصد انشاء به شرط مقرون بودن به چیزی که دلالت بر قصد کند) محقق می گردد.پس لازم است به همراه رضایت که شرط نفوذ عقد است همراه باشد. در تعریف این دو باید گفت رضاء در اصطلاح حقوقی همان میل و گرایش باطنی و انجام یک عمل حقوقیست و قصد،ایجاد آن عمل حقوقی میباشد. به گفته ماده ۱۹۵ قانون مدنی،طرفین معامله باید قصد انشاء یعنی ایجاد رابطهی حقوقی را داشته باشند و الا معامله باطل و از درجه اعتبار ساقط است.به همین جهت نیز معاملهی افراد دیوانه یا صغیر غیر ممیز یا کسی که در حالت مستی ست به حالت فقدان قصد باطل است و هیچ اثری بر اینگونه معامله مترتب نیست.
یادتان باشد سکوت را نمیتوان وسیلهی اظهار اراده تلقی کرد.ساکت وضعیت مبهمی دارد و نمیتوان گفت که قصد انشاء معامله را داشته است. بنابراین اگر کسی به دیگری معاملهای را پیشنهاد کند و او در جواب سکوت نماید نمیتوان گفت که قبول کرده و معاملهی مذکور واقع شده مگر اینکه سکوت همراه با قرائنی همراه باشد که دلالت بر قصد شخص ساکت دارد.
۲.اهلیت طرفین
به زبان ساده،طرفین قرارداد باید برای معامله کردن باید اهلیت داشته باشند. برای اینکه طرفین اهل محسوب شوند باید بالغ و عاقل و رشید باشند.
مادهی ۲۱۱ قانون مدنی در مورد شرایط اهلیت چنین مقرر میدارد: (برای این که معاملاتی متعاملین عه محسوب شوند باید بالغ عاقل و رشید باشند.) در فقه اسلامی بالغ کسی ست که غرایز جنسی او به اندازهی کافی رشد یافته و آمادهی تولید مثل باشد. در فقه امامیه برای بلوغ علامتهایی ذکر کرده اند که از جملهی آنها رسیدن پسر به سن ۱۵ سال تمام قمری و دختر به سن ۹سال تمام قمری است.بلوغ بدین معنی در حقوق امروز هم پذیرفته شده است در تبصره ۱مادهی ۱۲۱۰قانون مدنی مصوب سال ۶۱ نیز به این مورد اشاره شده است.
- بلوغ: بلوغ در حقوق فعلی ایران چنان که گفتیم، با رسیدن به سن ۱۵سال تمام قمری در مورد پسر و سن ۹ سال تمام قمری در مورد دختر حاصل میشود. کسی که به سن بلوغ نرسیده است از نظر قانون صغیر محسوب میشود و نمیتواند شخصا و بدون دخالت دیگری امور خودش را اداره کند و اعمال حقوقی انجام دهد.
- عاقل: منظور از عقل این است که قوای دماغی شخص سالم باشد. کسی که فاقد قوه ی عقل و مبتلا به اختلالت قوای دماغی باشد مجنون نامیده میشود. تشخیص جنون که یک مفهوم عرفی و پزشکی می باشد همیشه کار آسانی نیست و قانون نمیتواند در این باره یک ضابطه قطعی اعلام کند. تشخیص این امر در صورت وجود اختلاف با دادرس است و او میتواند در این خصوص از کارشناس و روانپزشکی و پزشکی قانونی نظر بخواهد.
- رشید: رشد عبارت است از اینکه اقدامات شخص در مورد اموالش عاقلانه باشد. کسی که دارای رشد است رشید نامیده میشود.در مقابل رشید سفیه به کار میرود .در مادهی ۱۲۰۸قانون مدنی مقرر شده: (غیر رشید کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود عقلایی نباشد.) بنابراین همانطور که مشخص است کسی که اموال خود را در راههای بیفایده خرج میکند و نابود میسازد رشید نمیباشد. باید توجه کرد سفیه را با مجنون اشتباه نگیرید. زیرا مجنون فاقد قوهی درک و تشخیص است اما سفیه از نیروی عقل و درک تا حدودی برخوردار است و حتی ممکن است دارای مدارج علمی و مقامات مهم اجتماعی باشد اما با وجود این به علت ضعفی که دارد نمیتواند در امور مالی خود عاقلانه تصمیم گیری کند. پس عملا سفیه کسیست که فاقد عقل معاش است.
3.موضوع معین که مورد معامله باشد
به زبان ساده منظور از موضوع معین، متعلق موضوع تعهد است. که یا باید منتقل شود یا آن کاری است که انجام یا ترک آن خواسته شده است.
مورد معامله طبق تعریف قانون مدنی عبارت است از چیزی که در قرارداد موضوع تعهد واقع میشود به ۲۱۴ قانون مدنی در این باره مقرر میدارد: (مورد معامله باید مال یا عملی باشد که هر یک از متعاملین تعهد تصمیم یا ایفای آن را میکنند.) بنا بر این ماده مورد معامله ممکن است مال یا انجام کار باشد همچنین باید اضافه کرد که گاهی مورد معامله خودداری از انجام کار است.
مورد معامله باید شامل ویژگیهای زیر باشد:
- باید مالیت داشته باشد: به عبارت دیگر مورد معامله باید دارای ارزش اقتصادی و داد و ستد باشد.
- باید منفعت عقلایی داشته باشد: باشد پس اگر مورد معامله هیچگونه منفعت عقلایی نداشته باشد معامله باطل است. همچنین چیزی که دارای منفعت عقلایی نباشد مال هم محسوب نمیشود.
- باید دارای منفعت مشروع باشد: طبق مادهی ۲۱۵ قانون مدنی مورد معامله باید دارای منفعت مشروع باشد منفعت مشروع در اصطلاح حقوقی منفعتی ست که قانون آن را منع نکرده است .اگر منفعت مورد معامله ممنوع و غیر قانونی باشد معاملهی باطل خواهد بود مثلا هیچ کس نمیتواند برای کشتن انسان یا ایجاد فتنه و آشوب یا برقراری روابط جنسی نامشروع با دیگری قرارداد ببندد اینگونه قراردادها به علت نامشروع بودن موضوع باطل است.
- باید معین و معلوم باشد: طبق بند ۳ مادهی ۱۹۰ قانون مدنی مورد معامله باید برای طرفین معین باشد وگرنه معامله باطل خواهد بود. کلمهی معین در این ماده به معنی مشخص است که هم شامل معین به معنای خاص و هم غیر مردد بین دو یا چند چیز و در بر گیرندهی مفهوم معلوم و مشخص از نظر جنس،وصف و مقدار می باشد.
- باید مقدور باشد: اگر مورد معامله عین معینی باشد که باید به طرف دیگر تسلیم شود،تسلیم آن باید مقدور باشد بنابراین اگر فروشنده قادر به تسلیم جنس خود نبود، معامله باطل است. مگر اینکه مشتری خودش بتواند آن را به دست آورد.
4.مشروعیت جهت معامله
جهت معامله همان هدفی است که هریک از طرفین قرارداد قبل از معامله آن را تصور می نمایند. تا به وسیله انجام معامله بتوانند در خارج آن را ایجاد کنند. مشروعیت جهت معامله نباید با مشروعیت مورد معامله اشتباه گرفته شود.
جهت معامله در حقوق ایران عبارت است از غرض و هدف اصلی که معامله کننده از عقد قرارداد داشته است .جهت معامله امری شخصی و متغیر است که هر یک از طرفین را به انجام معامله وامی دارد. مثلا یکی خانه میخرد برای این که در آن سکونت کند دیگری خانه میخرد به منظور این که آن را بفروشد و از این راه سود ببرد، نفر دیگر خانهای میخرد برای این که آن را اجاره دهد.
مادهی ۲۱۷ قانون مدنی مقرر میدارد: (در معامله لازم نیست که جهت آن تصریح شود اگر تصریح شده باشد باید مشروع باشد و الا معامله باطل خواهد بود.) بنابراین ممکن است طرفین قرارداد جهت معامله را به هیچ وجه ذکر نکنند اما اگر تسریع شد باید مشروع باشد پس اگر کسی به منظور تاسیس قمارخانه یا مرکز فشا خانهای بخرد و در قرارداد صریحا ذکر شود معامله باطل است.
همچنین معاملاتی که به قصد فرار از بین انجام شده باشد و به دلیل لطمه زدن به حقوق بستانکار نامشروع میباشد.
همین الان مشاوره بگیر
شرایط عمومی نگارش قرارداد
مواردی که گفته شد تحت عنوان شرایط صحت قرار داد ها اهمیت به سزایی دارد.از این رو رعایت آن برای طرفین ضرروی است.اما جدای آن ها مواردی دیگری نیز باید در قرارداد ها ذکر شود که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
- ذکر نام خداوند: عرف است که در تنظیم قرارداد نام خداوند در ابتدای قرار داد ذکر نشود. بلکه از اسم های معادل (بسمه تعالی) استفاده میکنند. چرا که، ممکن است به نام خداوند مورد بی احترامی قرار شود. این کار جنبه اعتقادی و عرفی دارد و جنبه قانونی ندارد.
- درج عنوان قرارداد: بهتر است نام قرارداد را با توجه به ساختاری که در ذهن طرفین هست به صورت صحیح انتخاب شود تا در تفسیر قرارداد و اجرای مقررات خاص قانونی دچار سردرگمی نشوند.برای انتخاب عنوان قرارداد معیارهای مختلفی وجود دارد. برای مثال، انتخاب عنوان قرارداد بر اساس موضوع معامله و …
- درج تاریخ قرارداد: عرف در قرارداد نویسی این است که تاریخ قرارداد معمولا بالای قرارداد یا در انتهای آن درج شود. این امر در پاره ای موارد در صورت بروز اختلاف به طرفین قرارداد کمک می کند تا به استاد به تاریخ انعقاد عقد از برخی سو استفاده ها جلوگیری نمایند. قانون مدنی در خصوص بعضی عقود به تعیین تاریخ بسیار تاکید کرده است، به طوری که برای مثال عدم تعیین تاریخ در قرارداد اجاره، موجب نامعتبر بودن آن خواهد شد و قانون مدنی با صراحت اعلام میکند که اجاره نامه بدون تاریخ، باطل است.
- ذکر سمت حقوقی طرفین: ممکن است طرفین قرارداد معمله را برای خودشان منعقد سازند یا برای شخص دیگری.پس بهتر است در قرارداد ذکر شود سمت طرفین چست که شامل موارد زیر می شود:
- اصالتاً: یعنی خود فردی که قصد داریم با او معامله کنیم.
- قیمومتاً: یعنی قیم طرف قرارداد.
- وکالتاً: یعنی وکیل طرف قرارداد.
- ولایتاً: یعنی ولی طرف قرارداد مثل پدر یا پدر بزرگ طرف قرارداد.
- مبلغ قرارداد: بایستی ارزش معامله در قرارداد ذکر شود. پول یا مالی یا هرگونه عوضی که در قرارداد به عنوان بها تعیین می گردد و باید پرداخته شود را مبلغ قرارداد خوانده می شود. در قراردادهای مختلف ممکن است با عناوین مختلفی مشخص گردد. برای مثال، در بیع مبلغ با عنوان ثمن و در عقد اجاره مبلغ قرارداد، تحت عنوان اجاره بها تعیین می گردد و در عقد وکالت تحت عنوان حق الوکاله.
- تعیین شیوه پرداخت: در تنظیم قرارداد هایی که خصوصا جنبه مالی دارند، تعیین شیوه پرداخت از مهمترین قسمت های آن عقد می باشد که مشخص گردد مبلغ مورد توافق چگونه پرداخته می شود. پرداخت با توجه به شرایط طرفین و توافق آنها در قرارداد ممکن است به صورت نقدی یا به وسیله چک یا سفته یا پرداخت با تحویل کالا یا خدمات انجام گرددهمچنین ممکن است مبلغ به صورت اقساطی پرداخت گردد. لازم است در قرارداد شماره چک و سفته یا نوع و جنس کالا و خدمات و نحوه پرداخت و تاریخ دقیق آن و ضمانت اجرای عدم پرداخت به موقع آن قید شود.
- زمان اجرای تعهد: زمان ایفای تعهدات باید در قرارداد ذکر شود تا بعدا اختلافی صورت نگیرد.این زمان به مدت زمانی گفته می شود که طرفین قرارداد ملزم به انجام تعهدات خود می باشند. باید به خاطر داشت با پایان یافتن مدت قرارداد همچنان تعهد پابرجا است. از زمانی که مدت اجرای تعهد سپری شود متعهد له حق فسخ یا مطالبه خسارت پیدا می نماید.
- محل اجرای قرارداد: معمولا محل انجام تعهدات در قرارداد ذکر می شود .محلی که طرفین در انتخاب آن به تفاهم رسیده اند که محل اجرای قرارداد چه محلی باشد بهتر است مشخص شود.طرفین در انتخاب محل اجرای قرارداد آزاد هستند محل انجام تعهدات را توافق کنند.
- تضمین های قرارداد: ضمانت اجرای قرارداد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.شروط و تعهداتی که متعهد را ملزم به انجام تعهد می نمایند تحت عنوان تضمین های قراردادی شناخته می شود. در واقع ضمانت اجرای عدم انجام تعهد و یا تاخیر در اجرای آن می باشند که به روش های ذیل می توانند در قرارداد ذکر شوند:
- تعیین خسارت در قالب وجه التزام
- تعیین نحوه انحلال به نفع متعهد له
- اخذ چک و سفته و ضمانت نامه بانکی و رهن
- شرط مسئولیت تضامنی در شرایطی که متعهدین متعدد هستند یا قرارداد به نمایندگی منعقد می شود.
- ذکر شروط ضمن عقد در قرارداد: از مهمترین اختیاراتی که طرفین در قرارداد دارند، ذکر شروط ضمن قرارداد می باشد که طرفین با توجه به آنچه که مدنظر دارند با توافق یکدیگر در متن قرار داد ذکر می کنند. باید توجه داشت شروط ضمن عقد نباید غیر مشروع باشد و با اصل عقد مغایرت داشته باشد.از آنجایی که نکاح نیز نوعی قرارداد است،از مشهورترین شروط ضمن عقد می توان به شروط ضمن عقد نکاح اشاره کرد.
- قوه قاهره: یا همان فورس ماژور که در قرارداد هایی که جنبه تجاری دارند پر رنگ می باشد.و اصطلاحا به رویدادهای قهری مانند زلزله،سیل،جنگ و .. گفته میشود. قوه قاهره باعث میشود انجام تعهدات قراردادی غیر ممکن شود که خروج از این شرایط خارج از اراده و توافق طرفین قرارداد می باشد. در واقع در صورت وجود شرایط لازم موجب معافیت از اجرای قرارداد می گردد. همچنین در صورت وقوع قوه قاهره وعدم انجام تعهد ناشی از آن متعهد ملزم به جبران خسارت نخواهد بود.
- انحلال قرارداد: توافق بر سر این قسمت برای جلوگیری از هرگونه اختلاف ضروری می باشد. انحلال قرارداد موجب تمام شدن وضعیت حقوقی ناشی از قرارداد می شود. انحلال قرارداد زمانی پیش می آید که طرفین ضمن قرارداد برای نقض تعهد، ضمانت اجرای انحلال قرارداد را پیشبینی کرده باشند که نباید آن را با اتمام اجرای قرارداد (حالتی که تمام تعهدات اجرا و قرارداد پایان می پذیرد) اشتباه بگیرید.نحوه انحلال برخی قرارداد هایی که از جمله عقود معین ذکر شده در قانون می باشند در متن خود قانون ذکر شده است که تحت عنوان خیارات نیز شناخته می شود که به معنای اختیار بر هم زدن معامله می باشد.عقودی همچون بیع،جعاله،رهن و صلح از جمله آن ها می باشد.برای سایر قرارداد هایی که طرفین با توافق هم تنظیم کرده اند شرایط بر هم زدن عقد قابل پیش بینی می باشد که شامل پیش بینی بر هم زدن قرار داد برای هر دو طرف عقد یا فقط انحلال یک طرفه می باشد.
- حل و فصل اختلاف در قرارداد: با توجه به اینکه طرفین قرارداد ها ممکن است با اختلاف مواجه شوند، بهتر است قبل وقوع آن برای حل اختلاف یک مرجع صالح یا داور را مشخص نمایند. باید خاطر نشان کرد، درصورت عدم تعیین داور، دادگاه به اختلاف رسیدگی می نماید. اگر طرفین قرارداد تابعیت کشور واحدی را نداشته باشند،مختار خواهند بود تا قانون و مرجع قضایی مورد توافق خود را مرجع رسیدگی به دعوای خود قرار دهند.
- تعداد نسخ قرارداد: برای این که هنگام وقوع اختلاف بتوان به آن مراجع کرد، تعیین تعداد نسخه های قرارداد می باشد. لازم به ذکر است که در هر قرارداد بهتر است تعداد نسخههای آن ذکر گردد.معمولا علاوه بر نسخی که نزد طرفین قرارداد می باشد بهتر نسخ دیگری نزد شخص امین حفظ شود یا حتی در برخی قرارداد های عادی نسخه ای نیز در دفتر اسناد ثبت گردد.
- امضا و اثر نگشت طرفین: ممکن اصل سوال پیش بیاد قراردا هایی که امضا نشده باشند و یا اثر انگشت پای آن ها نیست معتبر اند یا نه ؟ در جواب باید گفت اگرچه اصل بر صحت عقود است و آنچه نگاشته شده است مدعی میبایست بتواند ادعای خویش را اثبات نماید.اما قرارداد صحیح باید دارای امضا و حتی اثر انگشت طرفین معامله و شاهد های آن قرارداد پای تمام صفحات آن قرارداد باشد. این امر در قرارداد های دست نویس اهمیت دو چندان دارد. همچنین اگر طرف معامله شخص حقوقی می باشد بهتر است مهر مجموعه حقوقی نیز به جای امضا یا در کنار آن ثبت شود.
تنظیم قرارداد با گروه حقوقی دارتوت
در این راستا وکلای گروه حقوقی دارتوت با بهره گیری از روش های قانونی به شما کمک می کنند تا در فرآیند قرارداد نویسی و آثار حقوقی پس از آن تنها نباشید و خسارتی نبینید.برای دریافت مشاوره همین حالا با ما تماس بگیرید.
همین الان مشاوره بگیر
▪ ارتباط با ما
جهت دریافت مشاوره رایگان، میتوانید به دو صورت حضوری و تلفنی، با ما در ارتباط باشید.
آدرس: تهران، میدان ونک، خیابان گاندی شمالی، کوچه صانعی غربی، پلاک ۲۱، طبقه سوم، واحد ۳۰۳
▪ دسترسی سریع
(لطفا VPN خود را روشن کنید)
▪ آخرین مقالات دارتوت
مشاوره و تماس
وکلای گروه حقوقی دارتوت، با بهرهگیری از روشهای قانونی به شما کمک می کنند تا در فرآیند دعاوی مربوط به افترا و آثار حقوقی و کیفری پس از آن تنها نبوده و در کوتاه ترین زمان ممکن و حداقل خسارت وارده در دعوای خود پیروز شوید. شما میتوانید برای دریافت مشاوره حضوری یا آنلاین همین حالا با شمارههای 09128508709 و 09904040616 تماس بگیرید.
درخواست مشاوره تخصصی
چرا دارتوت را باید انتخاب کنید؟
سئوالات متداول
بیشترین سئوالاتی که شما از ما پرسیدهاید و ما پاسخ دادهایم:
مسائل مالیاتی، همیشه پیچدگی خاص خود را دارند که نیاز است برای جلوگیری از جریمههای متعدد، یا کارشناسان مالیاتی مشورت نمایید.
انعقاد قرارداد، نکات بسیاری دارد که باید مفاد آن، به صورت کامل و واضح و شفاف درج شود. برای راهنمایی بیشتر، با کارشناسان دارتوت در تماس باشید.
برای دریافت اجرت المثل زن، باید به دادگاه مراجعه کرد و دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت را ارائه داد.