با ما، هیچ پایان تلخی وجود نداره

تهدید اشخاص چه مجازاتی دارد ؟

تهدید اشخاص چه مجازاتی دارد ؟ گروه حقوقی دارتوت

جان،مال،آبرو و حیثیت افراد در هر جامعه ای محترم می باشد و حفاظت از آنها از وظایف اصلی دولت ها ،قانون گذاران و دستگاه قضایی می باشد.باید یادآور شد امنیت اخلاقی،روانی و اجتماعی افراد ضامن حفظ حقوق افراد می باشد.حق آزاد بودن از هرگونه ترس و واهمه ای یکی از اهداف اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز رسیدن به جهانی است که در آن همه افراد بشر از ترس و واهمه آزاد باشند. بنابراین تهدید کردن اشخاص از آن جهت که موجب ایجاد ترس و واهمه در آن می‌شود ناقص یکی از اصول حقوق بشر می‌باشد در حقوق کیفری نیز نمونه و مصادیق گوناگونی از تهدید کردن اشخاص جرم محسوب شده است.

گروه حقوقی دارتوت با کمال میل و با داشتن بهترین وکلای پایه یک دادگستری در دعاوی مربوط به جرم تهدید مشاوره های تخصصی و راه کار های لازم کیفری و حقوقی را در اختیار مراجعین و موکلین خود قرار دهد تا در پروسه حقوقی و کیفری دعاوی مربوط به جرم تهدید دچار مشکل نشوند. شما می‌توانید برای دریافت فقط مشاوره حضوری یا آنلاین همین حالا با همین حالا با شماره‌های 09128508709، 09904040616 یا 02188799791 تماس بگیرید و دعاوی حقوقی خود را با اطمینان کامل به ما بسپارید. همچنین این مقاله به جهت شناخت مبحث جرم تهدید ،شرایط و انواع آن برای شما عزیزان نوشته شده است.

ماهیت و معنای تهدید

تهدید در معنای لغوی آن به معنای انجام دادن عملی است که باعث ترس در افراد شود تا آن‌ها را به اکاراه وادار کند بر خلاف میل و رضایت خودشان  کاری را انجام دهند یا انجام ندهند. در حقوق تهدید به معنای وادار کردن شخصی به ارتکاب یک امر نامشروع یا ترساندن او از انواع آسیب‌ها (جانی، مالی، حیثیتی و … ) می‌باشد.

جرم تهدید در قانون ایران

تهدید به قتل یا ضررهای دیگر در ماده ۶۶۹ قانون تعزیرات به این شرح مورد پیش بینی قانونگذار قرار گرفته است :(هرگاه کس دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید نماید اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام نموده یا ننموده باشد به۷۴ ضربه یا زندان از ۲ماه تا ۲سال محکوم خواهد شد.) برای تحقق جرم موضوع این ماده باید تهدید یعنی ترساندن طرف مقابل به هر آنچه که برای وی زیان بار یا ناخوشایند است انجام شود.

انواع جرم تهدید

انواع تهدید را می توان در ۵ گروه  تقسیم بندی نمود:

  • تهدید جسمانی : فرد را با آسیب جسمانی (قتل، جراحت و …) به خود یا خانواده‌اش تهدید کنند.
  • تهدید به انجام یک کار : به معنای این است که با تهدید و ارعاب شخص را به انجام کاری مانند قتل، سرقت، قاچاق مواد مخدر، رابطه نامشروع و … وادار کنند.
  • تهدید حیثیتی: به معنای تهدید به بردن آبروی افراد (از طریق افشای رازهای شخصی و انتشار عکس‌های خصوصی و …) می‌باشد.
  • تهدید مالی : در این نوع از تهدید مرتکب،شخصی را وادار می کند که أموال و دارایی های او در خطر قرار خواهد گرفت اگر به گفته های مرتکب عمل نکند.
  • اخذ نوشته یا سند با تهدید : در این نوع از تهدید مرتکب به اجبار سعی در اخذ مدارک و اسنادی می کند که به جهت مالی یا معنوی ارزشمند محسوب شده و قابلیت استناد در مقام دعوی دارند.

عناصر تشکیل دهنده جرم تهدید

  • عنصر قانونی: به طور کلی عنصر قانونی جرم به معنای این است در قانون این جرم با چه عنوانی تعریف شده و برای آن چه مجازاتی تعیین شده است. عنصر قانونی تهدید در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی آمده است.
  • عنصر مادی : تهدید کردن بنا به اعلام ماده ۶۶۹ به هر نحو کفایت می‌کند اعم از اینکه به شکل شفاهی یا مکتوب یا با ارسال ایمیل یا پیامک یا در شبکه‌های اجتماعی یا نظایر آن باشد.همینطور تهدید می‌تواند غیر مستقیم باشد مثل اینکه مطلب تهدید آمیزی به حسن گفته شود با علم به اینکه وی آن را به علی که شخص مورد نظر تهدید کننده است منعکس خواهد کرد اما به هر حال تهدید باید صریح باشد.
  • عنصر روانی : از نظر عنصر روانی امن در جبر و اکراه و نیز وجود قصد خاص اخذ نوشته یا سند در مرتکب نیز ضروری است.

 

تهدید بنا به تصریح ماده باید به قطع یا ضررهای نفسی یا شرطی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به شخص یا بستگان او باشد.پس اگر ضرر بنا بر عرف کوچک و قابل اغماض باشد این جرم محقق نمی‌شود.یرای مثال یک کارفرما، منشی خود را به ندادن مرخصی تهدید کند. همچنین ضرر به بستگان نیز کفایت می‌کند.

منظور از بستگان خویشاوندان نزدیک سببی یا نسبی فرد می‌باشند که ورود ضرر آنها برای فرد نگران کننده است.بنابراین نمی‌توان آنها را شامل خویشان دور که وضعیت آنها چندان اهمیتی برای فرد ندارد کرد.

ضرری است که متوجه جسم مقابل شود مثل اینکه وی را تحویل به کتک زدن یا بریدن اعضای بدن نمایند.

همچنین ضرر شرفی ضرری است که متوجه آبروی طرف باشد مثل اینکه وی تهدید شود که شایعاتی خانوادگی یا چند همسر داشتن یا نابسامان بودن وضعیت مالی وی پخش شود. منظور از ضرر مالی هم ضرری است که متوجه حقوق مالی طرف مقابل باشد مثل اینکه وی تهدید به آتش زدن خودرو یا خانه‌اش شود.منظود از افشای سر نیز افشایی چیزی است که طرف مقابل بر مکتوم و پنهان ماندن آن اصرار دارد برای مثال کسی دیگری را به افشای سوء پیشینه کیفری یا رابطه جنسی متعددی که داشته و یا همسر اولی که قبل از همسر فعلی اختیار کرده بوده تهدید نماید.

باید گفت طبق این ماده خواسته تهدید کننده مهم نیست که درخواست مالی داشته باشد( که در چنین حالتی اخاذی نامیده می‌شود.)از سوی دیگر هرگاه تهدید کننده هیچ درخواستی نداشته و به برخی دیگر تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را هم نکرده باشد باز بنا به تصفیه ماده ۶۶۹ مشمول ماده قرار خواهد گرفت.

به علاوه اگر تهدید کننده خواسته هم داشته باشد رسیدن گاهی به آن خواسته شرط تحقق و جرم موضوع ماده ۶۶۹ نیست و به عبارت دیگر این جرم مطلق بوده و مقید به نتیجه نمی‌باشد.

اما باید در کار خودش عمد داشته باشد و از اینکه تهدید ناراحتی و نگرانی طرف مقابل خواهد شد آگاه باشد ولی انگیزه مرتکب موثر در مقام او نیست.

 

علاوه بر تهدید جانی افراد،اخذ نوشته یا سند با تهدید در ماده ۶۶۸ قانون تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ مورد پیش بینی قانونگذار قرار گرفته است.این ماده می گوید:(هر کس به جبر و قهر یا اکراه و تهدید ملزم به دادن نوشته یا سند یا امضا یا مهر نماید و نوشته‌ای که متعلق به او یا سپرده به او می‌باشد را از وی بگیرد به حبس از ۳ماه تا ۲سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.) این جرم بنا به تصریح ماده هم در حالتی که جبر و قهر یعنی زور و خشونت فیزیکی برای اخذ نوشته یا سند به کار می‌رود و هم در موارد مشتمل بر اکراه و تهدید یعنی ترساندن طرف بدون اعمال زور فیزیکی محقق می‌شود.

این جرم برخلاف جرم ماده ۶۶۹ مقید می‌باشد یعنی عمل مرتکب باید حتما منتهی به اخذ نوشته یا سند به معنی نوشته که در مقام اثبات حق یا اسقاط ادعا قابل استناد است. ولی اخذ اموال دیگر مثل کلید و خودرو و سایر کالاها از شمال ماده خارج است. باید تاکید کرد نوشته یا سند اخذ شده باید دارای ارزشی اعم از مادی یا معنوی باشد.

در غیر این حالت استفاده از قهر و اکراه برای گرفتن آن معنی پیدا نمی‌کند.همچنین تنها تعلق  داشتن نوشته یا سند اخذ شده به مرتکب باعث خروج این عمل مجرمانه از شمول ماده ۶۶۹ نمی‌شود. زیرا :

۱.نگهدارنده این گونه اسناد و نوشته ها  ممکن است بر آن ها حقی داشته باشد که مجرم به گرفتن زوری آن ها به شکل تهدیدآمیز وی را از آن حق محروم می‌کند.

۲.حتی در غیر این صورت نمی‌توان با مجاز دانستن خودیاری و تقاص از سوی صاحبان حق موجبات برهم زدن نظم عمومی را فراهم کرد فراهم کرد.

همین الان مشاوره بگیر

راه های اثبات جرم تهدید

همان طور که راه های اثبات جرم در ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی آمده است:”( ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است)

 

  • اقرار: اقرار به معنای این است که خود فرد به جرمی که مرتکب شده است اعتراف کند.
  • شهادت شهود: شهادت دادن به معنای این است که افراد دیگری غیر از فرد تهدید شونده گواهی دهند که جرم تهدید رخ داده است. اگر دو شاهد مرد عاقل و بالغ بر وقوع این جرم شهادت دهند، شهادت آن‌ها پذیرفته می‌شود.
  • علم قاضی: بر اساس ماده ۲۱۱ قانون مجازات اسلامی، قاضی اختیاراتی دارد که می‌تواند بر اساس شواهد و مدارک موجود با استفاده از علم و دریافت خود به وقوع جرم تهدید حکم دهد.

مراحل پیگیری جرم تهدید

1.مشورت با وکیل کیفری متخصص در جرم تهدید

۲.مراجعه دفاتر خدمات قضائی

۳.ثبت شکایت و دلایل لازم برای اثبات جرم

۴.ارسال شکوائیه را برای دادسرای مربوطه

۵.دعوت از شاکی برای مراجعه به دادسرا  (در دادسرا از شاکی خواسته می‌شود مدارک مورد نیاز جهت انجام تحقیقات اولیه قضائی را در اختیار دادسرا قرار دهد، مثلا اگر شاکی در شکوائیه خود به شهادت شهود استناد کرده است باید دو شاهد را به دادگاه معرفی کند. آن دو شاهد در کلانتری حاضر شده و شهادت خود را ارائه دهند.)

۶. انجام تحقیقات مقدماتی و بررسی مدارک و شواهد موجود

۷.صدور حکم جلب برای متهم

۸. ارسال پرونده به دادگاه کیفری ۲

۹.رسیدگی به دعوا

۱۰.صدور حکم محکومیت در صورت اثبات جرم

دعاوی مربوط به تهدید با وکلای گروه حقوقی دارتوت

در این راستا وکلای گروه حقوقی دارتوت با بهره گیری از روش های قانونی به شما کمک می کنند تا در فرآیند دعاوی مربوط به تهدید و آثار حقوقی و کیفری پس از آن تنها نبوده و در کوتاه ترین زمان ممکن و حداقل خسارت وارده در دعوای خود پیروز شوید.برای دریافت مشاوره همین حالا با ما تماس بگیرید.

همین الان مشاوره بگیر

مشاوره و تماس

وکلای گروه حقوقی دارتوت، با بهره‌گیری از روش‌های قانونی به شما کمک می کنند تا در فرآیند دعاوی مربوط به افترا و آثار حقوقی و کیفری پس از آن تنها نبوده و در کوتاه ترین زمان ممکن و حداقل خسارت وارده در دعوای خود پیروز شوید. شما می‌توانید برای دریافت مشاوره حضوری یا آنلاین همین حالا با شماره‌های 09128508709 و 09904040616 تماس بگیرید.

درخواست مشاوره تخصصی

چرا دارتوت را باید انتخاب کنید؟

ارائه راهکاری منجر به پیروزی 100%
پیگیری مداوم پرونده شما 100%
اطلاع رسانی مداوم و تسریع در ارائه خدمات حقوقی به موکل 100%
jhgh

سئوالات متداول

بیشترین سئوالاتی که شما از ما پرسیده‌اید و ما پاسخ داده‌ایم:

مسائل مالیاتی، همیشه پیچدگی خاص خود را دارند که نیاز است برای جلوگیری از جریمه‌های متعدد، یا کارشناسان مالیاتی مشورت نمایید.

انعقاد قرارداد، نکات بسیاری دارد که باید مفاد آن، به صورت کامل و واضح و شفاف درج شود. برای راهنمایی بیشتر، با کارشناسان دارتوت در تماس باشید.

برای دریافت اجرت المثل زن، باید به دادگاه مراجعه کرد و دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت را ارائه داد.

سئوالات متداول گروه حقوقی دارتوت

پیشنهاد استثنایی

دارتوت را فالو کنید

اینستاگرام دارتوت را فالو کنید و از مطالب رایگان لذت ببرید